IMG 2500
 • juni 24, 2019

Dato: 19. – 20. september 2019 del I / 11. oktober del II (nivå 2 for tidligere deltakere)

Hvor: Oslo,  Seilet – huset for kunst og kultur i skolen

Hvordan skape en teaterforestilling ut fra et manus, hvordan evaluere elevene og ikke minst hvordan strukturere Sal og scene faget. I år har vi også en kursdag del II, som bygger på del I for dere som har tatt dette kurset tidligere.

Sal og scene kurset er utviklet for ungdomsskolelærere som underviser i valgfaget, og ledes av erfarne Linda Moldal Andersen. Det er nå sjette året Linda holder kurset, og hun legger det opp ut i fra erfaring med hva lærere som underviser i faget kan ha behov for kompetanseheving i. Gjennom praktiske øvelser viser Linda hvordan man kan arbeide med manus og roller med elevene. Kursdeltakerne på del I får et kompendium som oppsummerer kursinnholdet. – En blekke man kan få god nytte av i løpet av skoleåret.

Kursinnhold: Hvordan skape en teaterforestilling ut fra et manus

 • Elevenes første møte med teksten og hvordan få teksten levende på gulvet.
 • Øvelser som fremmer kreativitet og trygghet hos elevene.
 • Hvordan du som lærer kan få i gang elevenes kreativitet med sceniske virkemidler.
 • Hvordan arbeide med roller.
 • Strukturering av skoleåret. Hvordan strukturere en dramaøkt. Hvordan få til effektiv parallelljobbing slik at man kommer i mål og alle elevene blir aktivisert.
 • Hvordan evaluere elevene. Hvor mange og hva slags evalueringssituasjoner kan man få til i løpet av et skoleår i Sal og scene.

Kursholder Linda Moldal Andersen er utdannet drama- og teaterpedagog fra Høgskolen i Oslo og Akershus med fagene drama, dramaturgi, teaterregi og maskespill. I tillegg har hun PPU og teatervitenskap fra Universitetet i Oslo. Hun underviser på dramalinjen på Hartvig Nissens videregående skole i fag som teaterproduksjon, teaterensemble og bevegelse. I tillegg har hun mye erfaring med arbeid med barn og ungdom (4-17 år) fra Minken Fosheims teaterskole og musikalskolen Cap á pied /Den norske ballettskole.

Del I
Torsdag 19. og fredag 20. september

10.00-12.00: Manus- og rollearbeid

12.00-12.30: Lunsj

12.30-15.00: Manus- og rollearbeid

 

Del II (nivå 2, for tidligere deltakere på del I) 

Fredag 11. oktober 

10.00-12.00: Manus- og rollearbeid

12.00-12.30: Lunsj

12.30-15.00: Manus- og rollearbeid

 

Sted: Seilet – Huset for kunst og kultur i skolen, Fossveien 24 med inngang vis-á-vis Steenstrupsgate 17, Grünerløkka, Oslo

Pris: Del I kr 1850,- , del II kr 900.- (inkludert lunsj)

Max antall deltakere: 25. Først til mølla!

 

  Påmelding Kurs Sal og scene

  Påmelding
  Del I, kurs Sal og scene 19.-20.9.19

  Del II, kurs Sal og scene 11.10.19