Fortelling Vithushika
 • september 10, 2018
Dato : 25. oktober 2018
Hvor: Oslo, Seilet – Huset for kunst og kultur i skolen
Hvordan lære barn og unge å fortelle? Barn og unge som forteller historier utvikler både språket og selvtilliten, og ikke minst evnen til å fortelle en god historie. Hvordan kan du som dramalærer, norsklærer eller litteraturformidler på et bibliotek bruke muntlig fortelling som en del av litteraturformidlingen? Kursholderne Marianne Sundal og Lise Forfang Grimnes har gjennom 14 år arbeidet med den muntlige fortellingen som metode. Gjennom prosjekter som Fortellerskolen i Sagdalen, Ung Fortellerscene og BokLek sitter de på unik erfaring og kunnskap som de mer enn gjerne deler med andre.
 
Kurset har et todelt fokus a) å få barn og unge til å fortelle b) muntlig fortelling i litteraturformidling. På kurset skal vi jobbe med improvisasjon, livsfortellinger og ulike litterære tekster. Dette er et praktisk kurs med mange konkrete tips, metoder og eksempler som kan tas med umiddelbart inn i en jobbhverdag.

Marianne Sundal er forteller, sanger og pedagog. Hun har siden 2003 vært prosjektleder, utøver og pedagog i en rekke forskjellige prosjekter i Den Kulturelle skolesekken over hele landet. Marianne arbeider primært i prosjekter rettet mot barn og unge, med både muntlig og skriftlig litteratur. De to siste årene har hun hatt ansvaret for en satsning på litteraturformidling for småbarn på Litteraturhuset i Oslo.

 

Lise Forfang Grimnes er forfatter og forteller. Hun har siden 2003 reist med forestillinger for Den Kulturelle Skolesekken og vært kursholder i ulike prosjekter for barn og ungdom. Hun debuterte som forfatter i 2014 med romanen Kaoshjerte (Aschehoug). Boka ble tildelt Kulturdepartementets debutantpris og Østfoldungdommens Kritikerpris. Oppfølgeren Blodskraft kom i 2016. Grimnes har en master i pedagogikk fra UiO som omhandler muntlig fortelling i ungdomsskolen.

Foto av Lise: Anja Ivanowitz

 

Kurset er utviklet for målgruppen dramalærere, norsklærere og litteraturformidlere.

Når: 25.10 kl 10-15

Hvor: Seilet – Huset for kunst og kultur i skolen, Fossveien 24 med inngang vis-á-vis Steenstrups gate 17, Grünerløkka, Oslo

Pris: kr 900,- (inkludert lunsj)

Pris medlemmer Drama- og teaterpedagogene: 800,-/1500,-

Max antall deltakere: 25

Arrangør: Drama- og teaterpedagogene

 

  Påmelding Muntlig fortelling og litteraturformidling

  Påmelding *
  Kurs muntlig fortelling og litteraturformidling høst 2018

  Hvilke dager? *
  en dagto dager

  Drama- og teaterpedagogene lagrer informasjonen du la inn for å kunne registrere påmeldinger og sende ut faktura og mail med påminnelse om kurset.