Sal Scene Regi Moldal Andersen
 • juni 20, 2018

Dato: 24.- 25. september 2018

Hvor: Oslo,  Seilet – Huset for kunst og kultur i skolen

 

Hvordan skape en teaterforestilling ut fra et manus, hvordan evaluere elevene og ikke minst hvordan strukturere Sal og scene faget. Dette nyttige kurset holdes 24.-25. september på Seilet – Huset for kunst og kultur i skolen. Sal og scene kurset er utviklet for ungdomsskolelærere som underviser i valgfaget, og ledes av erfarne Linda Moldal Andersen. Gjennom praktiske øvelser viser hun hvordan man kan arbeide med manus- og rollearbeid med elevene. Kursdeltakerne får et kompendium som oppsummerer kursinnholdet – en blekke man kan få god nytte av i løpet av skoleåret.

I år er det femte året Linda er kursholder for dette Sal og scene kurset, og hun legger opp kurset ut i fra erfaring med hva lærere som underviser i faget kan ha behov for kompetanseheving i.

Kursinnhold: Hvordan skape en teaterforestilling ut fra et manus

 • Elevenes første møte med teksten og hvordan få teksten levende på gulvet.
 • Øvelser som fremmer kreativitet og trygghet hos elevene.
 • Hvordan du som lærer kan få i gang elevenes kreativitet med sceniske virkemidler.
 • Hvordan arbeide med roller.
 • Strukturering av skoleåret. Hvordan strukturere en dramaøkt. Hvordan få til effektiv parallelljobbing slik at man kommer i mål og alle elevene blir aktivisert.
 • Hvordan evaluere elevene. Hvor mange og hva slags evalueringssituasjoner kan man få til i løpet av et skoleår i Sal og scene.

Kursholder Linda Moldal Andersen er utdannet drama- og teaterpedagog fra Høgskolen i Oslo og Akershus med fagene drama, dramaturgi, teaterregi og maskespill. I tillegg har hun PPU og teatervitenskap fra Universitetet i Oslo. Hun underviser på dramalinjen på Hartvig Nissens videregående skole i fag som teaterproduksjon, teaterensemble og bevegelse. I tillegg har hun mye erfaring med arbeid med barn og ungdom (4-17 år) fra Minken Fosheims teaterskole og musikalskolen Cap á pied /Den norske ballettskole.

Kursinnholdet tilpasses deltakerne – så merk av i påmeldingsskjemaet om du har deltatt på Drama- og teaterpedagogenes Sal og scene kurs med Linda som kursholder tidligere.

 

Mandag 24. september

10.00-12.00: Manus- og rollearbeid

12.00-12.30: Lunsj

12.30-15.00: Manus- og rollearbeid

 

Tirsdag 25. september

10.00-12.00: Manus- og rollearbeid

12.00-12.30: Lunsj

12.30-15.00: Manus- og rollearbeid

 

Når: 24. september kl 10.00-15.00 og 25. september kl 10.00-15.00

Sted: Seilet – Huset for kunst og kultur i skolen, Fossveien 24 med inngang vis-á-vis Steenstrupsgate 17, Grünerløkka, Oslo

Pris: kurs kr 1850,- (inkludert lunsj)

Max antall deltakere: 25. Først til mølla!

Foto: Linda Moldal Andersen, fra elevforestilling

  Påmelding Kurs Sal og scene

  Påmelding *
  Kurs Sal og scene 24.-25.9 2018