Uten Navn (521 × 347 px)
  • mai 4, 2023

Hvordan formidle levd liv i historiske omgivelser?
Gratis arrangement på Zoom 10. mai kl 19-20

Gården Nesset er et gårdstun fra 1800-tallet, og på gården vet vi hvem som har levd og hvordan de bodde til ulike tider. På hvilken måte kan vi aktualisere historien og berøre dagens publikum med et innblikk i fortiden gjennom teater som formidlingsmetode?

Nattmenn levde i byer rundt omkring i Norge på 1700-tallet. Nattmannen jobbet gjerne på natten og med det folk selv ikke ville ta i. Han hadde ansvar for håndtering av lik fra både mennesker og dyr, tømme doene i byen og andre uskikkelig arbeidsoppgaver. Det ble sett på som en skam å i det hele tatt se på nattmannen og hans rakkerunger. I nattmannshuset i Trondheim er det historier om at familien frøys ihjel fordi ingen ville hjelpe dem, da de ble syke på vinteren. Hvordan formidle de vanskelige og sårbare historiene til barn og unge?

Museumspedagogene Trine Elise Gjermstad og Christina R. Søhol jobber på Sverresborg Trøndelag folkemuseum. Begge har en master i drama og teater fra NTNU og i tillegg PPU. De jobber med teaterformidling som metodisk inngang til formidling av kulturhistorie, materiell og immateriell kulturarv. Pedagogene bruker også teater som inngang til opplæring av sesongansatte for innstudering og rollearbeid.

Onsdag 10. mai kl 19-20: Samtale med museumspedagogene Trine Elise Gjermstad og Christina R. Søhol ledet av Marianne Nødtvedt Knudsen (Drama- og teaterpedagogene og UiA). Etter presentasjonen åpner vi for spørsmål – her kan du få råd og tips til akkurat det du lurer på. Du er også hjertelig velkommen til å “bare” lytte, som til en podcast.

Arrangementet er en del av serien Lillelørdag som går hver onsdag på Zoom fra kl 19-20. Det tas ikke opptak, så få med deg denne “live” på Zoom 10.5.
Drama- og teaterpedagogene samarbeider med HATS, Frilynt, Vestlandske Teatersenter, Buskerud teater og Norsk Revy om programserien. Onsdag 10. 5 er Drama- og teaterpedagogene hovedarrangør.

ZOOM INN her