Design Uten Navn 5
  • oktober 17, 2023

Regissøren som leder – erfaringer fra klasserom og scene 

Arbeid med teaterproduksjon, enten det foregår i klasserommet, i kulturskolen eller i en  barne- og ungdomsteatergruppe, krever ledelse og regi. Hva dreier dette seg om i praksis? Regissøren har ansvar for å produsere tekst i et scenisk rom. Det dreier seg blant annet om å bygge et godt fungerende ensemble og legge til rette for kreative prosesser i samspill med deltakerne og deres foresatte.

I fagpraten deles erfaringer fra klasserom og scene. Vi viser til muligheter og utfordringer som ligger i dette arbeidet gjennom dialog og erfaringsutveksling.

Fagprat med Per Arne Øiestad (teater- og dramalærer ved Hartvig Nissen skole), Sara Maria Helstad (leder for Romerike musikkteaterskole) og Kristin Helstad (professor i pedagogikk ved OsloMET)

Per Arne Øiestad og Kristin Helstad er forfattere av boka Læreren som regissør. Ledelse og læring i klasserommet. Cappelen Damm Akademisk (2022). Per Arne Øiestad er også forfatter av boka Kreativ undervisning, som kommer ut i november i år.

Når: Onsdag 25. oktober kl 19-20
Hvor: Digitalt på Zoom
Gratis – og ingen påmelding

Klikk deg inn her på Zoom 25.10 kl 19-20: https://us06web.zoom.us/j/84934912380

Opptak: Det blir ikke gjort opptak av presentasjonene og fagpratene

Hvordan deltar man: Du velger selv om du ønsker å delta aktivt ved å stille spørsmål der det er rom for det eller om du vil lytte med/uten video på.

Fagpraten inngår i serien Lillelørdag som arrangeres hver onsdag – et samarbeid mellom Drama- og teaterpedagogene, HATS, Frilynt, Vestlandske teatersenter, Spelhandboka og Buskerud Teater
Drama- og teaterpedagogene er hovedarrangør 25.10

Forestillingsfoto: Romerike musikkteaterskole