Kampanjefilm Lilleborg
  • august 20, 2017


Drama- og teaterpedagogene aksjonerer for en mer praktisk og estetisk skole som gir lærelyst og bedre skolemiljø. Dramafaget sitter på en rekke læringsformer som skaper engasjement og motivasjon hos elevene. Det er et skrikende behov for forandring i en teoritung og test-opphengt skole, der mange elever faller fra. Kostnadene ved frafall er enorme sammenlignet med hva et løft for å forandre dagens skole vil koste. Skolen trenger dramafaget!

Under valgkampen før Stortingsvalget i 2017 aksjonerte vi med demonstrasjonstog fra Nationaltheatret til Stortinget. Appellprogram med politikere fra Ap, H, SV, V, Sp og MPG, dramaelever og andre støttespillere foran Stortinget.

Innfør drama som fag på 1., 4. og 8. trinn fordi:

1. Drama gjør undervisningen levende.

2. Faget gir lærelyst og bedre skolemiljø, og kan forebygge frafall i skolen.

3. Drama bygger selvtillit og gir tryggere elever med mot til å stå frem og ta ordet.

Elever om å ha drama på skolen:
«Jeg syns det er enklere å lære sånn her enn å lære det i klasserommet. Fordi man på en måte føler hva som skjer.» Elev i 2. klasse på Lilleborg skole.

«Trinnet får mye bedre samhold, vi er mye tryggere på hverandre, vi har fått mange nye venner.» Elev i 6. klasse på Bogstad skole.

«Man må reflektere litt mer og tenke mer rundt det, enn bare å sitte foran pulten og rekke opp hånda og sånn. Og så husker man det mye bedre fordi man bruker kroppen sin.» Elev i 10. klasse på Hauger skole.

Forslag til læreplan finner du her.

Mer info om forskning og eksempler på best practice i rapporten Drama/teater i norsk grunnskole. Muligheter og spillerom.